Симфоничната творба  Сънят на Пилат“ ще бъде представена тази вечер

...
Симфоничната творба  Сънят на Пилат“ ще бъде представена тази вечер
Коментари Харесай

Композиторът Стефан Димитров представя Сънят на Пилат

Симфоничната творба  „ Сънят на Пилат “ ще бъде показана довечера в Античния спектакъл в Пловдив. Новото произведение на известния композитор на поп и кино музика Стефан Димитров е за симфоничен оркестър и хор и е въодушевено от романа „ Майстора и Маргарита “ на Булгаков. 

След премиерата в зала „ България “ това е второ осъществяване с диригент Любка Биаджони и оркестър София Симфоникс.
Концертът е със свободен вход и е осъществен с поддръжката на културната стратегия на българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

„ Сънят на Пилат “ се развива в три дейности – „ Aeternitas “ (Вечност), „ Lux Aeterna “ (Вечна светлина) and „ Misericordia Pro Nobis “ (Милост за нас).  

Музиката на Димитров брилянтно превежда духовната визия на Булгаков на езика на нашият съвременен свят и дава свежа, мелодична интерпретация на разноликите хрумвания за положително и зло, светлина и мрак, и за корените на тези сили. В музиката си Стефан Димитров приканва слушателя да открие духовното в себе си, прекланя се пред невидимите сили, ръководещи човешкия живот.

Холандска двойка е дохвърчала особено в София за международната премиера на „ Сънят на Пилат ”. Меломаните възнамеряват да слушат симфоничната творба и в Пловдив. Семейството от Холандия прочело за „ Сънят на Пилат ” в  уеб страницата, отдаден на „ Майстора и Маргарита ”. 
Цялото изявление на Галя Митева със Стефан Димитров е в атачмънта.  Снимка
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР